Πώς να μαγειρέψετε τέλεια χοιρινές μπριζόλες με κρασί και πορτοκάλι
Ένα εύκολο, γρήγορο και ανώδυνο φαγητό θα φτιάξουμε σήμερα.
Για πάμε να το φτιάξουμε…
Θα χρειαστούμε δυοχοιρινές μπριζόλες, λάδι,αλατοπίπερο, δαφνόφυλλα, ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και μισό ποτήρι κρασί.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε τις μπριζόλες αφού τις πλύνουμε, τις αλατοπιπερώνουμε, τους ρίχνουμε το κρασί, τα δαφνόφυλλα και τις αφήνουμε λίγη ώρα να αρωματιστούν.
Μετα από λίγη ώρα γυρίζουμε τις μπριζόλες από την άλλη μεριά για να πάρουν κι από κει κρασί, κατόπιν σκορπίζουμε μερικούς κόκκους πιπέρι, ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το λάδι και πολύ λίγο νεράκι, ένα ποτηράκι του κρασιού και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω, για μιάμιση ώρα περίπου.
Την σάλτσα που θα μείνει μέσα στις μπριζόλες την γαρνίρουμε στον πουρέ πατάτας που θα φτιάξουμε για να τις συνοδεύσουμε.
Μια πράσινη σαλάτα με μπόλικη ρόκα, κι ένα κόκκινο κρασί και η απόλαυση στο πιάτο σας…
Σημείωση:Αναλόγως των ατόμων που θα φάνε αλλάζετε και τις ποσότητες.
Για πάμε να το φτιάξουμε…
Θα χρειαστούμε δυοχοιρινές μπριζόλες, λάδι,αλατοπίπερο, δαφνόφυλλα, ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και μισό ποτήρι κρασί.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε τις μπριζόλες αφού τις πλύνουμε, τις αλατοπιπερώνουμε, τους ρίχνουμε το κρασί, τα δαφνόφυλλα και τις αφήνουμε λίγη ώρα να αρωματιστούν.
Μετα από λίγη ώρα γυρίζουμε τις μπριζόλες από την άλλη μεριά για να πάρουν κι από κει κρασί, κατόπιν σκορπίζουμε μερικούς κόκκους πιπέρι, ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το λάδι και πολύ λίγο νεράκι, ένα ποτηράκι του κρασιού και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω, για μιάμιση ώρα περίπου.
Την σάλτσα που θα μείνει μέσα στις μπριζόλες την γαρνίρουμε στον πουρέ πατάτας που θα φτιάξουμε για να τις συνοδεύσουμε.
Μια πράσινη σαλάτα με μπόλικη ρόκα, κι ένα κόκκινο κρασί και η απόλαυση στο πιάτο σας…
Σημείωση:Αναλόγως των ατόμων που θα φάνε αλλάζετε και τις ποσότητες.