Δροσιστική λευκή σαγκρία με μήλο και καραμέλα
Συστατικά
- 200 γρ. νερό
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 750 γρ. κρασί λευκό
- 250 γρ. βότκα
- 2 λίτρα μηλίτη
- 2 μήλα, κομμένα σε μικρά κυβάκια 0,5εκ.
- 1 μήλο, κομμένο σε φέτες, για σερβίρισμα
- Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Όταν πάρει βράση το μείγμα και λιώσει η ζάχαρη, αδειάζουμε το σιρόπι που έχουμε φτιάξει σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου μισή ώρα.
- Έπειτα, προσθέτουμε το κρασί, τη βότκα και το μηλίτη και τέλος τα κυβάκια των μήλων.
- Σερβίρουμε τη σανγκρία πολύ παγωμένη σε ποτήρια μαζί με τις φέτες του μήλου.