Υλικά
Σαργός 2 τεμ μέτριους
Πατάτες 4 τεμ.
Μαϊντανός 1 1/2 κουταλιά της σούπας
Σκόρδο 2 σκελίδες
Φρυγανιά 4 κουταλιές της σούπας
Λευκό κρασί 1 ποτήρι του κρασιού
Ελαιόλαδο 4 κουταλιές της σούπας
Αλατοπίπερο
Δάφνη 2 φύλλα

Για την μαρινάδα
Λευκό κρασί 4 ποτήρια
Ελαιόλαδο 4 κουταλιές της σούπας
Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
Ρίγανη 1 κουτάλακι του γλυκού
Λίγο αλατοπίπερο

Οδηγίες
Καθαρίζουμε το ψάρι, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει σε σουρωτήρι. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε , τις κόβουμε σε φέτες, τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό ελάχιστα για 3-4 λεπτά, τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στην συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα και αφήνουμε το ψάρι μέσα στο μείγμα για 30 λεπτά. Το γυρίζουμε πολλές φορές για να απορροφήσει την μαρινάδα και αλείφουμε επίσης το εσωτερικό του ψαριού με ένα πινέλο. Μαζεύουμε όλα τα μυρωδικά και τα βάζουμε στην κοιλιά του ψαριού, του ανοίγουμε 3 τομές και το βάζουμε στο ταψί. Βάζουμε γύρω γύρω τις πατάτες και πάνω στην ουρά του για να μην καεί. Περιχύνουμε με το κρασί και το λάδι που έχει μείνει από την μαρινάδα την οποία έχουμε σουρώσει, προσθέτουμε την δάφνη, τα σκόρδα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και τα ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά βρέχοντας συνέχεια με λευκό κρασί.