Συστατικά
Για το κοτόπουλο

  • 1.200 γρ. κοτόπουλο
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τις γλυκοπατάτες

  • 1 κιλό γλυκοπατάτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1-2 σκ. σκόρδο
Για το σερβίρισμα

ρίγανη, φρέσκια, ψιλοκομμένη
φέτες λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το κοτόπουλο

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε το κοτόπουλο στην επιφάνεια εργασίας, βγάζουμε τη ραχοκοκαλιά, και το ανοίγουμε σε πεταλούδα.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιού, το μέλι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα και το μεταφέρουμε σε ένα ένα ταψί με σχάρα.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Για τις γλυκοπατάτες

  • Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε λεπτές κυδωνάτες φέτες, και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα ώστε να καλυφθούν καλά οι γλυκοπατάτες.
  • Μεταφέρουμε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί και προσθέτουμε το σκόρδο. Αν θέλουμε μπορούμε να το σπάσουμε.
  • Ψήνουμε στον φούρνο τα τελευταία 30-40 λεπτά, πριν αφαιρέσουμε το κοτόπουλο.
  • Αφαιρούμε τις γλυκοπατάτες και το κοτόπουλο από τον φούρνο.
  • Σερβίρουμε με φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη και φέτες λεμονιού.

πηγή: akispetretzikis.com