Τραγανά gingerbread cookies χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Συστατικά
πηγή:akispetretzikis.com
- 160 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 3/4 κ.γ. κορν φλάουρ
- 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
- 1 πρέζα γαρίφαλο, σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 30 γρ. λάδι καρύδας
- 1 αβγό, μέτριο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 60 γρ. μελάσα
- τυρί κρέμα, προαιρετικά, για το σερβίρισμα
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι ολικής, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, το τζίντζερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το λάδι καρύδας, το αβγό, το εκχύλισμα βανίλιας και τη μελάσα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή και ομοιόμορφη ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο, βγάζουμε τη μεμβράνη, και ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια λίγου αλευριού σε πάχος 0,5 εκ.
- Κόβουμε με χριστουγεννιάτικα κουπ πατ 8 εκ. σε διάφορα σχήματα, και μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 8-10 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς τα μπισκότα, για περίπου 20 λεπτά.
- Βάζουμε το τυρί κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, κόβουμε λίγο τη μυτούλα της, και διακοσμούμε τα μπισκότα.
πηγή:akispetretzikis.com