Εύκολη και νόστιμη σπιτική συνταγή για κέικ με χυμό ροδιού
Ένα αφράτο ελαφρύ εύκολο και γρήγορο κέικ για το πρωινό και όχι μόνο, τώρα στην εποχή του ροδιού.
Θα χρειαστούμε ένα φλυτζάνι λάδι, ένα φλυτζάνι και μισό ζάχαρη, τέσσερα αυγά, τρείςβανίλιες, μισό φλυτζάνι χυμό ροδιού,τρίαφλυτζάνιααλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ένα κουταλάκι μπέκιν.
Χτυπάμε πρώτα το λάδι με την ζάχαρη μέχρι ν ασπρίσουν, μετά ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε αρκετή ώρα το χτύπημα, κατόπιν ρίχνουμε τον χυμό του ροδιού, τις βανίλιες και συνεχίζουμε πάλι το χτύπημα, όσο περισσότερο τόσο πιο αφράτο θα γίνει.
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει το μπέκιν και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα προηγούμενα υλικά.
Βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου.
Αφού το ξεφορμάρουμε, για μεγαλύτερη ευκολία βάζουμε άχνη ζάχαρη και στολίζουμε με κόκκους ροδιού, η λιώνουμε λίγη σοκολάτα την αλείφουμε από πάνω και στολίζουμε με τους κόκκους του ροδιού.
Η φωτογραφία είναι της Αλίκης Μυλωνά
Θα χρειαστούμε ένα φλυτζάνι λάδι, ένα φλυτζάνι και μισό ζάχαρη, τέσσερα αυγά, τρείςβανίλιες, μισό φλυτζάνι χυμό ροδιού,τρίαφλυτζάνιααλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ένα κουταλάκι μπέκιν.
Χτυπάμε πρώτα το λάδι με την ζάχαρη μέχρι ν ασπρίσουν, μετά ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε αρκετή ώρα το χτύπημα, κατόπιν ρίχνουμε τον χυμό του ροδιού, τις βανίλιες και συνεχίζουμε πάλι το χτύπημα, όσο περισσότερο τόσο πιο αφράτο θα γίνει.
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει το μπέκιν και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα προηγούμενα υλικά.
Βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου.
Αφού το ξεφορμάρουμε, για μεγαλύτερη ευκολία βάζουμε άχνη ζάχαρη και στολίζουμε με κόκκους ροδιού, η λιώνουμε λίγη σοκολάτα την αλείφουμε από πάνω και στολίζουμε με τους κόκκους του ροδιού.
Η φωτογραφία είναι της Αλίκης Μυλωνά