Ταλιατέλες με σάλτσα και μανιτάρια
Με τριμμένη παρμεζάνα
Υλικά
Ταλιατέλες 500 γρ.
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ.
Σκόρδο 2-3 σκελίδες
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Μανιτάρια πλευρώτους 150 γρ.
Μικρά μανιτάρια 150 γρ,
Πιπεριές Φλωρίνης 300 γρ.
Ντοματοπολτός 300 γρ.
Φύλλα βασιλικού 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι -πιπέρι μαύρο
Παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα
Οδηγίες
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και αλάτι για να βράσουμε τις ταλιατέλες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο που τα έχουμε ψιλοκόψει, για 3 περίπου λεπτά, στην συνέχεια προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και αφήνουμε να σιγοβράσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια που τα έχουμε σκουπίσει (τα μανιτάρια δεν πλένονται) και τα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και τα μαγειρεύουμε για άλλα 7 λεπτά. Στραγγίζουμε τις πιπεριές , τις κόβουμε σε λωρίδες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τα φύλλα βασιλικού, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε όλα να σιγοβράσουν για άλλα 8-10 λεπτά. Στραγγίζουμε τις ταλιατέλες και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνουμε με την σάλτσα μας και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Ταλιατέλες 500 γρ.
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ.
Σκόρδο 2-3 σκελίδες
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Μανιτάρια πλευρώτους 150 γρ.
Μικρά μανιτάρια 150 γρ,
Πιπεριές Φλωρίνης 300 γρ.
Ντοματοπολτός 300 γρ.
Φύλλα βασιλικού 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι -πιπέρι μαύρο
Παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα
Οδηγίες
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και αλάτι για να βράσουμε τις ταλιατέλες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο που τα έχουμε ψιλοκόψει, για 3 περίπου λεπτά, στην συνέχεια προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και αφήνουμε να σιγοβράσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια που τα έχουμε σκουπίσει (τα μανιτάρια δεν πλένονται) και τα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και τα μαγειρεύουμε για άλλα 7 λεπτά. Στραγγίζουμε τις πιπεριές , τις κόβουμε σε λωρίδες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τα φύλλα βασιλικού, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε όλα να σιγοβράσουν για άλλα 8-10 λεπτά. Στραγγίζουμε τις ταλιατέλες και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνουμε με την σάλτσα μας και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.