Υλικά


  • 1½ κουτί μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
  • 125γρ. μαργαρίνη σκληρή
  • ½ κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 6 κουτ. σούπας τρίμμα ινδικής καρύδας
  • 100γρ. κράνμπερις
  • 100γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροκοπανισμένα
  • 2-3 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι

Oδηγίες παρασκευής


  • Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη μαργαρίνη ξεχωριστά. Ανακατεύετε τη λιωμένη σοκολάτα με τη μαργαρίνη και μετά ανακατεύετε στο μίγμα το ζαχαρούχο γάλα, την καρύδα, τα κράνμπερις και τα αμύγδαλα.
  • Ντύνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με ένα κομμάτι μεμβράνη και αφήνετε να εξέχει τριγύρω. Στη συνέχεια τοποθετείτε μπισκότα στον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας βουτώντας τα πρώτα πολύ γρήγορα σε κρύο γάλα. Όπου χρειάζεται κόβετε τα μπισκότα για να μπορέσετε να την καλύψετε παντού.
  • Τα υπόλοιπα μπισκότα τα σπάζετε στα τέσσερα και τα ραντίζετε με το ρούμι. Τα ανακατεύετε στο μίγμα της σοκολάτας και μετά αδειάζετε το τελικό μίγμα μέσα στη φόρμα.
  • Κλείνετε το γλυκό από πάνω με τη μεμβράνη που εξέχει και το αφήνετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρετε το γλυκό μετά από μερικές ώρες σε μακρόστενη φόρμα και αφαιρείτε τη μεμβράνη. Σερβίρετε κόβοντας σε φέτες.


Καλή απόλαυση!