Λουκουμάδες με γεύση πορτοκαλιού
Λουκουμάδες με ξεχωριστή γεύση
Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
Νωπή μαγιά 70-80 γρ
Λεμόνι μόνο τον χυμό του
Πορτοκάλι μόνο τον χυμό του
Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Ζάχαρη 2-3 κουταλιές της σούπας
Νερό χλιαρό 2 φλυτζάνια του τσαγιού
Ηλιέλαιο 1 λίτρο
Οδηγίες
Βάζουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό να λιώσει. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την μαγιά και τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το σύρμα μέχρι να γίνει πηχτός χυλός. Αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί και τον σκεπάζουμε με ένα καθαρό πανί μέχρι να διπλασιαστεί. Σε μια φριτέζα ή κατσαρόλα βαθιά βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει, μετά με δυο κουταλάκια παίρνουμε ζύμη, προσπαθούμε με τα δύο κουτάλια να την πλάσουμε σε στρογγυλά μπαλάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο λάδι. Αφού ροδίσουν οι λουκουμάδες τους βγάζουμε.
Σερβίρονται με μέλι, κανέλα, λίγη καρυδόψιχα ή ακόμα με άχνη ζάχαρη.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
Νωπή μαγιά 70-80 γρ
Λεμόνι μόνο τον χυμό του
Πορτοκάλι μόνο τον χυμό του
Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Ζάχαρη 2-3 κουταλιές της σούπας
Νερό χλιαρό 2 φλυτζάνια του τσαγιού
Ηλιέλαιο 1 λίτρο
Οδηγίες
Βάζουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό να λιώσει. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την μαγιά και τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το σύρμα μέχρι να γίνει πηχτός χυλός. Αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί και τον σκεπάζουμε με ένα καθαρό πανί μέχρι να διπλασιαστεί. Σε μια φριτέζα ή κατσαρόλα βαθιά βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει, μετά με δυο κουταλάκια παίρνουμε ζύμη, προσπαθούμε με τα δύο κουτάλια να την πλάσουμε σε στρογγυλά μπαλάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο λάδι. Αφού ροδίσουν οι λουκουμάδες τους βγάζουμε.
Σερβίρονται με μέλι, κανέλα, λίγη καρυδόψιχα ή ακόμα με άχνη ζάχαρη.