Τούρτα σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης
Μια απολαυστική τούρτα που θα φτιάξετε με τα χεράκι σας
Υλικά
Για την βάση
Μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα 2 πακέτα μπισκότα Oreo
Βούτυρο 150 γρ
Φυστίκια Αιγίνης 100 γρ ωμή ψίχα
Για την κρέμα σοκολάτας
Αυγά 5
Ζάχαρη 1/2 ποτήρι νερού
Κακάο 1 πακέτο
Βανίλια 1
Βούτυρο 250 γρ λιωμένο
Για την κρέμα λεμόνι
Ζάχαρη 1 φλυτζάνι τσαγιού
Κορν φλαουρ 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Νερό 1 3/4 φλυτζάνι τσαγιού ζεστό
Χυμό λεμονιού 1/3 φλυτζάνι τσαγιού
Ξύσμα λεμονιού από ένα λεμόνι
Οδηγίες
Φτιάχνουμε την βάση , θρυμματίζοντας τα μπισκότα και τα φυστίκια Αιγίνης ξεχωριστά στο μπλέντερ. Στην συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα μπολ όλα μαζί. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο αλλά όχι καυτό. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά να ενωθούν και τα τοποθετούμε σαν βάση σε ένα τσέρκι. Πιέζουμε το μείγμα καλά ώστε να συμπυκνωθεί όσο γίνεται περισσότερο και το τοποθετούμε στη κατάψυξη για 30 λεπτά. Μετά το βάζουμε στην συντήρηση.
Για την κρέμα σοκολάτας, βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά , την ζάχαρη , την βανίλια , τα χτυπάμε με το μίξερ και μετά ρίχνουμε το κακάο και τέλος το βούτυρο αφού το έχουμε λιώσει πρώτα. Τα χτυπάμε καλά και το μείγμα το αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα να δέσει. Μετά το απλώνουμε πάνω στην βάση μας ομοιόμορφα και το αφήνουμε για 3-5 ώρες στην συντήρηση.
Για τη κρέμα λεμονιού βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη, το corn flour και το ζεστό νερό. Ανακατεύουμε να λιώσουν καλά. Στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια να μη μας σβολιάσει. Όταν πάρει βράση, βάζουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά , την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα σοκολάτας. Αφήνουμε στην συντήρηση για 2-3 ώρες και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Για την βάση
Μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα 2 πακέτα μπισκότα Oreo
Βούτυρο 150 γρ
Φυστίκια Αιγίνης 100 γρ ωμή ψίχα
Για την κρέμα σοκολάτας
Αυγά 5
Ζάχαρη 1/2 ποτήρι νερού
Κακάο 1 πακέτο
Βανίλια 1
Βούτυρο 250 γρ λιωμένο
Για την κρέμα λεμόνι
Ζάχαρη 1 φλυτζάνι τσαγιού
Κορν φλαουρ 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Νερό 1 3/4 φλυτζάνι τσαγιού ζεστό
Χυμό λεμονιού 1/3 φλυτζάνι τσαγιού
Ξύσμα λεμονιού από ένα λεμόνι
Οδηγίες
Φτιάχνουμε την βάση , θρυμματίζοντας τα μπισκότα και τα φυστίκια Αιγίνης ξεχωριστά στο μπλέντερ. Στην συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα μπολ όλα μαζί. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο αλλά όχι καυτό. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά να ενωθούν και τα τοποθετούμε σαν βάση σε ένα τσέρκι. Πιέζουμε το μείγμα καλά ώστε να συμπυκνωθεί όσο γίνεται περισσότερο και το τοποθετούμε στη κατάψυξη για 30 λεπτά. Μετά το βάζουμε στην συντήρηση.
Για την κρέμα σοκολάτας, βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά , την ζάχαρη , την βανίλια , τα χτυπάμε με το μίξερ και μετά ρίχνουμε το κακάο και τέλος το βούτυρο αφού το έχουμε λιώσει πρώτα. Τα χτυπάμε καλά και το μείγμα το αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα να δέσει. Μετά το απλώνουμε πάνω στην βάση μας ομοιόμορφα και το αφήνουμε για 3-5 ώρες στην συντήρηση.
Για τη κρέμα λεμονιού βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη, το corn flour και το ζεστό νερό. Ανακατεύουμε να λιώσουν καλά. Στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια να μη μας σβολιάσει. Όταν πάρει βράση, βάζουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά , την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα σοκολάτας. Αφήνουμε στην συντήρηση για 2-3 ώρες και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.