Γρήγορη σοκολατόπιτα
Ένα ονειρικό γλυκό που λατρεύουν όλοι
Υλικά
Βιτάμ 1
Αυγά 5
Βανίλια 1
Ζάχαρη 2 φλυτζάνια τσαγιού
Φαρίνα 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Κακάο 3/4 φλυτζάνι τσαγιού
Κονιάκ 1/2 φλυτζάνι καφέ
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας
Νερό ζεστό 1 φλυτζάνι τσαγιού
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλυτζάνι του τσαγιού στην άκρη. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους και αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ακριβώς για 18 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί το θέλουμε μαλακό). Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το περιχύνουμε με το μείγμα που είχαμε κρατήσει στο φλυτζάνι. Σερβίρεται ζεστή.
Βιτάμ 1
Αυγά 5
Βανίλια 1
Ζάχαρη 2 φλυτζάνια τσαγιού
Φαρίνα 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Κακάο 3/4 φλυτζάνι τσαγιού
Κονιάκ 1/2 φλυτζάνι καφέ
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας
Νερό ζεστό 1 φλυτζάνι τσαγιού
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλυτζάνι του τσαγιού στην άκρη. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους και αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ακριβώς για 18 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί το θέλουμε μαλακό). Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το περιχύνουμε με το μείγμα που είχαμε κρατήσει στο φλυτζάνι. Σερβίρεται ζεστή.