Γλυκό ψυγείου... κόλαση με γιαούρτι και λεμόνι
Ώρα να γλυκαθούμε και λίγο….
Για το γλυκό μας αυτό, θα χρειαστούμε περίπου δύο πακέτα μπισκότα για την βάση, 150 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο, ένα κιλό γιαούρτι
στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά, ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο, χυμό και ξύσμα δυο λεμονιών.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το βούτυρο μαλακωμένο και τα μπισκότα, αφού τα έχουμε περάσει από το μούλτι και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε αυτό το μείγμα στο πυρέξ που θα χρησιμοποιήσουμε και το πιέζουμε να γίνει λείο παντού.
Μετά, βάζουμε μέσα στην λεκάνη το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα το χυμό του λεμονιού και λίγο ξύσμα και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός για
δυο τρία λεπτά, να ομογενοποιηθούν σωστά.
Ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα το μείγμα του γιαουρτιού, το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού και το βάζουμε για τουλάχιστον
δυο ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.
Αν σας αρέσει, εμένα μου αρέσει και του πάει πολύ, μπορείτε να σκορπίσετε επάνω και λίγα αμύγδαλα φιλέ, αφού τα έχετε λίγο καβουρδίσει
να σκουρύνουν.
Είναι ένα υπέροχο ελαφρύ και δροσερό γλυκό που θα σας ενθουσιάσει…
στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά, ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο, χυμό και ξύσμα δυο λεμονιών.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το βούτυρο μαλακωμένο και τα μπισκότα, αφού τα έχουμε περάσει από το μούλτι και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε αυτό το μείγμα στο πυρέξ που θα χρησιμοποιήσουμε και το πιέζουμε να γίνει λείο παντού.
Μετά, βάζουμε μέσα στην λεκάνη το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα το χυμό του λεμονιού και λίγο ξύσμα και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός για
δυο τρία λεπτά, να ομογενοποιηθούν σωστά.
Ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα το μείγμα του γιαουρτιού, το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού και το βάζουμε για τουλάχιστον
δυο ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.
Αν σας αρέσει, εμένα μου αρέσει και του πάει πολύ, μπορείτε να σκορπίσετε επάνω και λίγα αμύγδαλα φιλέ, αφού τα έχετε λίγο καβουρδίσει
να σκουρύνουν.
Είναι ένα υπέροχο ελαφρύ και δροσερό γλυκό που θα σας ενθουσιάσει…