Εύκολα τορτελίνια αλα κρεμ
Με μπέικον, κεφαλοτύρι και γκούντα
Υλικά
Τορτελίνια 1 πακέτο με τυρί
Κρέμα γάλακτος 1 κουτί 0,200 λίτρα
Μανιτάρια 1 κουτί 250 γρ
Μπέικον 200 γρ
Κεφαλοτύρι 200 γρ
Γκούντα 200 γρ
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Οδηγίες
Βράζουμε τα τορτελίνια για 15΄σε μέτρια φωτιά. Τα σουρώνουμε κάτω από κρύο νερό για να μην κολλήσουν. Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι. Σ΄ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και στη συνέχεια σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το μπέικον. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει βράση για 5΄σε μέτρια φωτιά αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 5΄. Κατόπιν ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και το γκούντα και ανακατεύουμε καλά για να ομοιογενοποιηθούν και να γίνουν μια άσπρη πηχτή σάλτσα. Βάζουμε σε πυρέξ τα τορτελίνια σκεπάζοντας με τη σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω κάτω περίπου για 20΄.
Τορτελίνια 1 πακέτο με τυρί
Κρέμα γάλακτος 1 κουτί 0,200 λίτρα
Μανιτάρια 1 κουτί 250 γρ
Μπέικον 200 γρ
Κεφαλοτύρι 200 γρ
Γκούντα 200 γρ
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Οδηγίες
Βράζουμε τα τορτελίνια για 15΄σε μέτρια φωτιά. Τα σουρώνουμε κάτω από κρύο νερό για να μην κολλήσουν. Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι. Σ΄ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και στη συνέχεια σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το μπέικον. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει βράση για 5΄σε μέτρια φωτιά αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 5΄. Κατόπιν ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και το γκούντα και ανακατεύουμε καλά για να ομοιογενοποιηθούν και να γίνουν μια άσπρη πηχτή σάλτσα. Βάζουμε σε πυρέξ τα τορτελίνια σκεπάζοντας με τη σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω κάτω περίπου για 20΄.