Υλικά (για 4 χάμπουργκερ)
1 κιλό κιμά γαλοπούλας
½ κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μπάρμπεκιου σος
2 φέτες ψωμί
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
Λίγη ρίγανη
4 ψωμάκια για χάμπουργκερ
4 φέτες ντομάτας
4 φύλλα μαρουλιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το γκριλ για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αναμιγνύετε σε ένα μπολ τον κιμά γαλοπούλας, το σπανάκι, τη σος μπάρμπεκιου, το αλάτι και το πιπέρι. Μουσκεύετε το ψωμί και το τρίβετε μέσα στο μπολ. Πλάθετε το μίγμα σε 4 μπιφτέκια.

Ψήνετε τα μπιφτέκια για περίπου 10-12 λεπτά γυρίζοντάς τα μία φορά. Τα βάζετε στα ψωμάκια και προσθέτετε τις ροδέλες ντομάτας και το μαρούλι. Για πιο τραγανή γεύση, ζεστάνετε τα φύλλα από το μαρούλι στο φούρνο, λίγο πριν τα προσθέσετε στο χάμπουργκερ.