Υλικά συνταγής
Για την τάρτα

250 γρ. αλεύρι
135 γρ. βούτυρο
1 αυγό
λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

1 μεγάλη κολοκύθα
1 λίτρο γάλα
30 γρ. βούτυρο
2 αβγά
150 γρ. ζάχαρη άχνη
λίγη κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη

Για το γαρνίρισμα
σαντιγί έτοιμη ή σπιτική

Εκτέλεση 
Για την τάρτα: Σ’ ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, το αυγό χτυπημένο και το αλάτι. Ανακατεύετε τα υλικά στην αρχή με τη λεπίδα ενός μαχαιριού και κατόπιν με τα χέρια (αν χρειάζεται προσθέτετε και λίγο νερό). Ζυμώνετε σε αλευρωμένη επιφάνεια ή μέσα σε μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και πλάθετε μια μπάλα. Την αφήνετε να ξεκουραστεί 3 ώρες στο ψυγείο. Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο χοντρό. Στρώνετε τα φύλλα της σφολιάτας σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες (ή σε περισσότερα ατομικά φορμάκια), έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά. Κόβετε τα περισσεύματα της ζύμης και την τρυπάτε με πιρούνι σε διάφορα σημεία. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Στρώνετε πάνω από το την τάρτα μια λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί και σκορπίζετε φασόλια (για βάρος). Ψήνετε την τάρτα 20΄.

Για τη γέμιση

Καθαρίζετε και κόβετε την ψίχα της κολοκύθας σε κομμάτια και τα βράζετε για 25' περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπάτε τα κομμάτια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Αδειάζετε στη μισοψημένη τάρτα το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 40' στους 180° C.

Σερβίρετε γαρνίροντας με σαντιγί.