Υλικά
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 & 2/3 φλυτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές ξύδι
2 μεγάλα μήλα
1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
1 φλυτζάνι ζάχαρη καρύδας
1 κουταλάκι κοφτό σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο

Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ενώνουμε το αλεύρι εγώ το κοσκινίζω το μπέικιν πάουντερ το ξύσμα πορτοκαλιού και το κανελογαρύφαλλο. Στο μούλτι κάνουμε πολτό το 1,5 μήλο και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσατη ζάχαρη το χυμό πορτοκαλιού το ξύδι το ελαιόλαδο και τη σόδα αφού γίνουν μια ωραία κρέμα το ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης και χώνουμε με το χέρι μας το μισό μήλο σε λεπτές φέτες. ψήνουμε για μια ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου,φυσικά το τρυπάμε με ένα μαχαίρι να βγει στεγνό γιατί φούρνος με φούρνο διαφέρουν.