Φτιάξτε φανταστικό τυρόψωμο χωρίς ζύμωμα
Με γάλα, παρμεζάνα και τσένταρ
Τι θα χρειαστείτε
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κούπα τριμμένο τσένταρ (ή όποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα και λίγη για το πασπάλισμα
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κούπα γάλα
2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μια μακρόστενη φόρμα ψωμιού (12 x 22 εκ.) απλώνετε μία λαδόκολλα. Αρχικά, ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι το τσένταρ και την παρμεζάνα σε ένα μπολ. Αντιστοίχως, σε ένα άλλο ανακατεύεται το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά. Ενώνετε τα δύο μείγματα και προσθέτετετη ρίγανη ή το θυμάρι.
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κούπα τριμμένο τσένταρ (ή όποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα και λίγη για το πασπάλισμα
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κούπα γάλα
2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μια μακρόστενη φόρμα ψωμιού (12 x 22 εκ.) απλώνετε μία λαδόκολλα. Αρχικά, ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι το τσένταρ και την παρμεζάνα σε ένα μπολ. Αντιστοίχως, σε ένα άλλο ανακατεύεται το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά. Ενώνετε τα δύο μείγματα και προσθέτετετη ρίγανη ή το θυμάρι.