Υλικά:
2 αβγά
1 κουτ. γλ. κοφτό ζάχαρη
2 κουτ. γλ. αλάτι
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά
100 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
διάφορες χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι τσ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
2-3 φέτες καπνιστής γαλοπούλας κομμένες σε κυβάκια
τριμμένη φρυγανιά για το πασπάλισμα
πιπέρι, θυμάρι

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα 2 αβγά στο μίξερ με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γιαούρτι και αρχίζουμε πλέον να ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Ρίχνουμε πιπέρι και θυμάρι και ανακατεύουμε ξανά, πιο απαλά.

Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και το ενσωματώνουμε στο μείγμα μας, μέχρι να έχουμε μια ζύμη σχετικά σφιχτή. Ρίχνουμε και το τυρί, τις πιπεριές και το αλλαντικό και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα. Βάζουμε το μείγμα μας σε λαδωμένη, μακρόστενη φόρμα, το πασπαλίζουμε με φρυγανιά ή σπόρους και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις (κατά προτίμηση) για 50 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει. Δεν ξεφορμάρουμε πριν κρυώσει εντελώς.