Γρανίτα φράουλα: Φτιάξτε εύκολα την πιο δροσιστική γρανίτα
Μια απόλαυση για το Καλοκαίρι
Υλικά
1 κιλό φράουλες ώριμες400 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
4 κουταλάκια χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε τις φράουλες στο multi και τις πολτοποιούμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει. Διαλύουμε μέσα τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Μόλις πάρει 2-3 βράσεις κατεβάζουμε από τη φωτιά. Περιμένουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και μετά αναμιγνύουμε με τον φραουλοπολτό. Με τη βοήθεια ενός χωνιού ρίχνουμε το μίγμα σε παγοκυψέλες και τις αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. Την επόμενη μέρα τα γρανιτοπαγάκια μας είναι έτοιμα για χρήση.
Όποτε θέλουμε να σερβίρουμε γρανίτα βγάζουμε όσα παγάκια θέλουμε, τα χτυπάμε για λίγο στο multi (εάν είναι πολύ σκληρά προσθέτουμε 1 κουταλάκι νερό) και η γρανίτα μας είναι έτοιμη να την πιούμε στο ποτήρι.