Δροσερή και λαχταριστή τούρτα πορτοκαλιού στο πι και φι
Δείτε πώς θα την φτιάξετε
Δροσιστικό, καλοκαιρινό και όχι μόνο, γλυκό για όλες τις περιστάσεις.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε
Θα χρειαστούμε ένα πακέτο κρέμα γάλακτος για σαντιγί με χαμηλά λιπαρά, κρέμα ζαχαροπλαστικής, ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα από δυο πορτοκάλια, λίγα αμύγδαλα φιλέ και ένα πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ.
Βήμα βήμα η συνταγή
Παίρνουμε το ταψάκι που θα βάλουμε το γλυκό μας και το στρώνουμε με τα σαβαγιάρ, αφού τα βρέξουμε στον χυμό πορτοκαλιού.
Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, η χρησιμοποιούμε την έτοιμη, σας συνιστώ λόγω ζέστης να πάρετε την έτοιμη που είναι πάρα πολύ καλή, διαβάστε τις οδηγίες και φτιάξτε τη στο λεπτό, απλά να ρίξετε μέσα το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Μετά στρώνετε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα, ξαναβρέχετε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και τα βάζετε πάνω από την κρέμα.
Φτιάχνετε την σαντιγί ακολουθώντας τις οδηγίες και την στρώνετε πάνω από τα σαβαγιάρ άτσαλα, να κάνει κορυφές, μύτες, πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα φιλέ, αφού τα καβουρδίσετε λίγο και το βάζετε στο ψυγείο για μια δυο ώρες να σφίξει, μετα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε
Θα χρειαστούμε ένα πακέτο κρέμα γάλακτος για σαντιγί με χαμηλά λιπαρά, κρέμα ζαχαροπλαστικής, ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα από δυο πορτοκάλια, λίγα αμύγδαλα φιλέ και ένα πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ.Βήμα βήμα η συνταγή
Παίρνουμε το ταψάκι που θα βάλουμε το γλυκό μας και το στρώνουμε με τα σαβαγιάρ, αφού τα βρέξουμε στον χυμό πορτοκαλιού.
Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, η χρησιμοποιούμε την έτοιμη, σας συνιστώ λόγω ζέστης να πάρετε την έτοιμη που είναι πάρα πολύ καλή, διαβάστε τις οδηγίες και φτιάξτε τη στο λεπτό, απλά να ρίξετε μέσα το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Μετά στρώνετε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα, ξαναβρέχετε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και τα βάζετε πάνω από την κρέμα.
Φτιάχνετε την σαντιγί ακολουθώντας τις οδηγίες και την στρώνετε πάνω από τα σαβαγιάρ άτσαλα, να κάνει κορυφές, μύτες, πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα φιλέ, αφού τα καβουρδίσετε λίγο και το βάζετε στο ψυγείο για μια δυο ώρες να σφίξει, μετα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.