Συστατικά

1 ποτήρι ελαιόλαδο (ανάμεικτο με λίγο καλαμποκέλαιο)
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι μούστο
1 φλιτζανάκι γεμάτο κονιάκ
1 μπέϊκιν πάουντερ
2 κουταλάκια σόδα
2 κουταλιές λεμόνι
1/2 κουταλάκι αμμωνία
1 κουταλιά κανέλλα
1 κουταλάκι γαρίφαλο
1 κιλό αλεύρι (ίσως και λίγο ακόμη)

Εκτέλεση


Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, το μούστο, τη σόδα στην οποία έχουμε διαλύσει τις 2 κουταλιές λεμόνι και την αμμωνία την οποία έχουμε διαλύσει στο κονιάκ. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο και στο τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά απαλά έως ότου γίνει ομοιογενής η ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα ψήνουμε στους 180 οC για 30΄ περίπου λεπτά.