Υλικά

1/2 κιλό μπανάνες καθαρισμένες
1 φλυτζ. ζάχαρη
3 κουτ. σούπας ζάχαρη για τις μπανάνες
5 ασπράδια αυγού
1/4 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1,5 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σούπας amaretto
3 κουτ. σούπας πραλίνα

Για το γαρνίρισμα


1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες
κλωναράκια μέντας

Εκτέλεση

Κόβετε δύο μπανάνες σε μικρά κομμάτια, τα ραντίζετε με 3 κουτ. σούπας ζάχαρη και αφού ζαχαρωθούν καλά, τα αφήνετε στην άκρη. Πολτοποιείτε τις υπόλοιπες μπανάνες στο μπλέντερ και χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μια ελαφριά μαρέγκα. Σιγά-σιγά ρίχνετε στη μαρέγκα το ένα φλυτζάνι ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να σφίξει. Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, την χοντροκομμένη πραλίνα, τις ζαχαρωμένες μπανάνες και τον πόλτο μπανάνας.