Υλικά

Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. φρέσκια μαγιά
1 1/2 φλ. φρέσκο γάλα
1/ φλ. ηλιέλαιο
1 αυγό
λίγη ζάχαρη και αλάτι

Για τη γέμιση:

4 μέτριες πατάτες
1 κρεμμύδι
2 κ. σούπας βούτυρο
150 γρ. γαλοπούλα
αλάτι και θυμάρι

Για το άλειμμα:
4 κ. σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Ρίχνετε τη μαγιά στο ελαφρά ζεστό γάλα, ώσπου να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέστε αλάτι και αυγό και ανακατέψτε καλά. Ρίχνετε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας. Αφήστε το να φουσκώσει. 

Πάμε στη γέμιση: Βράστε τις πατάτες και πολτοποιήστε τις. Σε ένα τηγάνι βάλτε το βούτυρο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σοτάρετε ελαφρά και προσθέστε την ψιλοκόμενη γαλοπούλα. Ενώστε τις πατάτες με τα παραπάνω υλικά, το θυμάρι και το αλάτι.

Πάμε στη ζύμη: Αφού έχει φουσκώσει, χωρίστε τη ζύμη σε κομμάτια και ανοίξτε το φύλλο, με πάχος 1 εκ. περίπου. Κόψτε σε τριγωνικά κομμάτια και βάλτε στο κέντρο 1 κουταλιά ζύμη.

Τυλίξτε τα όλα και σε αντικολλητικό χαρτί, ψήστε στο φούρνο (180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου), αφού πρώτα απλώσετε βούτυρο στην επιφάνεια με ένα πινέλο.