Χοιρινές μπριζόλες με πορτοκάλι
Ένα πιάτο με ξεχωριστή γεύση
Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες2 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 2 πορτοκάλια
χυμό και ξύσμα λεμονιού
8 φέτες πορτοκαλιού
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Περιμένετε να κάψει το λάδι και βάζετε τις μπριζόλες να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Προσθέτετε το σκόρδο, αφήνετε να σοταριστεί για 1 λεπτό και πασπαλίζετε με τη ρίγανη.Πάνω σε κάθε μπριζόλα τοποθετείτε από 2 φέτες πορτοκαλιού. Σβήνετε με το κρασί, ενώ προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού μαζί με το ξύσμα του λεμονιού. Σκεπάζετε το σκεύος σας με καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα του. Σερβίρετε τις μπριζόλες σας ζεστές.