Υλικά:
4-5 αχλάδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κρόκος αυγού
250 γραμμ.σοκολάτα κουβερτούρα
90 γραμμ. γάλα
120 γραμμ.ζάχαρη
1 αυγό
10 γραμμ.λικέρ της αρεσκείας σας
70 γραμμ.βούτυρο
250 γραμμ. αλεύρι
8 γραμμ. ξερή μαγιά ή 16 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
ζάχαρη άχνη
κανέλα
Εκτέλεση:
Βάζετε τη μαγιά σε ένα μπολ μαζί με 10 κουταλάκια του γλυκού νερό και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το μείγμα. Προσθέτετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αυγό, το λικέρ και το βούτυρο και πλάθετε τη ζύμη καλά μέχρι να δείτε ότι δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτετε ελάχιστο αλεύρι. Ανοίγετε τη ζύμη και φτιάχνετε στρογγυλό φύλλο. Βάζετε το φύλλο σε ένα ταψί αφού πρώτα το έχετε βουτυρώσει και εν συνεχεία ρίχνετε πάνω στο φύλλο τα αχλάδια που τα έχετε κόψει σε λεπτές φετούλες. Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το γάλα σε ένα σκεύος και όταντο αφαιρέσετε από τη φωτιά προσθέτετε αμέσως τον κρόκο ανακατεύοντας πολύ καλά. Περιχύνετε τη σοκολάτα στα αχλάδια απλώνοντάς την ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και στο τέλος με την ζύμη. Ψήνετε την αχλαδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Πριν την σερβίρετε, ρίξτε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα.