Υλικά
400 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 γραμμ. ζάχαρη άχνη
300 γραμμ. μαύρες σταφίδες
200 γραμμ. ελαιόλαδο
50 γραμμ. κονιάκ
200 γραμμ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε το κονιάκ και μουσκεύουμε τις σταφίδες για μισή ώρα περίπου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό του πορτοκαλιού και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο και τις σταφίδες, αφού τις στραγγίξουμε. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε λαδωμένη και αλευρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα. Ψήνουμε το κέικ στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει για μισή ώρα. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα. Το ξεφορμάρουμε αφού κρυώσει.