Πώς να φτιάξετε εύκολη σπιτική μαρμελάδα μήλο
Δείτε αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε και τις οδηγίες
Το μήλο υπήρξε ο απαγορευμένος καρπός στον παράδεισο και μια εξαίρετη πρώτη ύλη για όμορφες δημιουργίες στον κόσμο των θνητών!
Μήλο, χυμός πορτοκάλι, κανέλα και μπαχάρι συνθέτουν ένα διάφανο θαύμα γλύκας και αρώματος! Μαρμελάδα λοιπόν!
Μαρμελάδα μήλο με μπαχάρι
Ψιλοκόψτε σε πολύ μικρά κυβάκια μισό κιλό μήλα κόκκινα καθαρισμένα, διαφόρων ποικιλιών καλύτερα.
Βάλτε τα σε κατσαρόλα μαζί με 400 γρ. ζάχαρη, 3 κόκκους μπαχάρι, 1 μικρό ξύλο κανέλας και 120 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι.
Βάλτε τα σε δυνατή φωτιά και ανακατέψτε τα 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να βράζει το μίγμα. Αμέσως μετα χαμηλώνετε την φωτιά και βράστε το ακόμα ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μη φουσκώνει, αφού κλείσετε την φωτιά βγάζετε από μέσα τη κανέλα αλλά αφήνετε το μπαχάρι, για να βγάζει το άρωμα του.
Αφού κρυώσει λίγο, αδειάστε τη σε βάζο γυάλινο και αφήστε τη, να κρυώσει καλά, την μαρμελάδα την βάζουμε στο ψυγείο για την συντήρησή της.
Μήλο, χυμός πορτοκάλι, κανέλα και μπαχάρι συνθέτουν ένα διάφανο θαύμα γλύκας και αρώματος! Μαρμελάδα λοιπόν!
Μαρμελάδα μήλο με μπαχάρι
Ψιλοκόψτε σε πολύ μικρά κυβάκια μισό κιλό μήλα κόκκινα καθαρισμένα, διαφόρων ποικιλιών καλύτερα. Βάλτε τα σε κατσαρόλα μαζί με 400 γρ. ζάχαρη, 3 κόκκους μπαχάρι, 1 μικρό ξύλο κανέλας και 120 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι.
Βάλτε τα σε δυνατή φωτιά και ανακατέψτε τα 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να βράζει το μίγμα. Αμέσως μετα χαμηλώνετε την φωτιά και βράστε το ακόμα ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μη φουσκώνει, αφού κλείσετε την φωτιά βγάζετε από μέσα τη κανέλα αλλά αφήνετε το μπαχάρι, για να βγάζει το άρωμα του.
Αφού κρυώσει λίγο, αδειάστε τη σε βάζο γυάλινο και αφήστε τη, να κρυώσει καλά, την μαρμελάδα την βάζουμε στο ψυγείο για την συντήρησή της.