Μπριζολάκια με μπριάμ
Ένας συνδυασμός που δύσκολα εμπιστευόμαστε αλλά είναι πολύ πετυχημένος
Υλικά
8 μικρά μπριζολάκια χοιρινά ή μοσχαρίσια
2 κουταλιές μουστάρδα
λίγο λάδι, λίγο κρασί και ρίγανη
Για το μπριάμ
1 μεγάλη πατάτα2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
1 μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
2 καρότα σε ροδέλες
1 μικρή σελινόριζα κομμένη σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1/3 κούπας λευκό κρασί
λίγη ρίγανη ή μείγμα ξερών μυρωδικών
Εκτέλεση
Κόψτε όλα τα λαχανικά σε κομμάτια μπουκιάς. Αλατίστε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια και αφήστε τα σε ένα σουρωτήρι για περίπου μισή ώρα. Ξεπλύνετέ τα και αφήστε τα στεγνώσουν καλά. Τηγανίστε τα σε καυτό λάδι. Μετά τηγανίστε και τις πατάτες.Ζεματίστε σε αλατισμένο νερό το μπρόκολο για περίπου 4-5 λεπτά και για 10 λεπτά τα καρότα και τη σελινόριζα, ώσπου να μαλακώσουν ελαφρά. Έπειτα τα βάζετε σε ένα λαδωμένο ταψί μαζί με τα λαχανικά που τηγανίσατε. Σοτάρετε σε τηγάνι την πιπεριά και το κρεμμύδι, για 3 λεπτά στο λάδι. Σβήνετε με κρασί και προσθέτε αλατοπίπερο και τα μυρωδικά. ΤΟ αφήνετε να βράσει για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια το ρίχνετε πάνω στα υπόλοιπα λαχανικά και ψήνετε στους 190 βαθμούς για μισή ώρα.