Υλικά:


3 πατάτες μεγάλες
1 μικρό κρεμμύδι
3 κουταλιές αλεύρι
1 αυγό
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ψιλοτρίβετε τις πατάτες στον τρίφτη. Τις πιέζετε στο χέρι ούτως ώστε να στραγγίσουν από τα υγρά τους. Κάνετε την ίδια διαδικασία και με το κρεμμύδι. Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπόλ. Βάζετε στη φωτιά το λάδι να κάψει. Πλάθετε το μείγμα της πατάτας σε μπαλάκια και το ρίχνετε στη φριτέζα. Μόλις οι πατατολουκουμάδες αρχίζουν να ροδίζουν, τους βγάζετε και τους ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι. Σερβίρετε αμέσως.