Υλικά

2 κιλά σταφύλι κόκκινο ή πράσινο
5gr φλούδα από λεμόνι
5gr φλούδα από lime

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα σταφύλια με καθαρό νερό και αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα σταφύλια. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα, χωρίς νερό (βράζουν στο δικό τους ζουμί) και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 90′, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Λίγο πριν τελειώσει ο βρασμός προσθέστε 2 κ.σ χυμό από λεμόνι (σουρωμένο), μια φλούδα από λεμόνι και μια φλούδα από lime.

Βράστε για 20’ λεπτά σε μέτρια φωτιά και μόλις τελειώσει ο βρασμός αφαιρέστε τις φλούδες. Βάλτε τα σταφύλια σε ένα μπλέντερ, αλέστε τα για 10 δευτερόλεπτα και βάλτε τον πολτό στην κατσαρόλα.

Αλέστε τα σταφύλια μόλις για 10’’ δευτερόλεπτα και βάλτε τον πολτό σε κατσαρόλα. Βράστε τον πολτό σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε μέχρι ο πολτός γίνει πηχτή μαρμελάδα

Τέλος βάλτε τη μαρμελάδα σε βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς.