Υλικά

1 κιλό γαρίδες μεγάλες
μισό κιλό πιπεριές
3 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
5 ντομάτες ώριμες
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Πλένετε καλά τις γαρίδες και τις βάζετε στη φωτιά να πάρουν δύο βράσεις με ένα ποτήρι νερό. Στραγγίζετε καλά το ζουμί τους, καθαρίζετε το κέλυφος και πετάτε τα κεφάλαι. Στην κατσαρόλα ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πιπεριές και τα τσιγαρίζετε με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τις γαρίδες και τις ανακατεύετε μέχρι να πάρουν ένα κόκκινο χρώμα. Τις σβήνετε με το λευκό κρασί και προσθέτετε την ντομάτα αφού πρώτα την έχετε περάσει από το τρυπητό, την έχετε αλατοπιπερώσει και την αφήετε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 40 λεπτά. Βράζετε το ρύζι, το στραγγίζετε και σερβίρετε.