Συνταγή για το πιο λαχταριστό μιλφέιγ με γεύση μοναδική
Τα υλικά που θα χρειαστείτε και η διαδικασία εκτέλεσης της συνταγής
Πανεύκολο, υπέροχο, γευστικότατο, εύκολο και ελαφρύ αυτό το μιλφέιγ, που στην γλώσσα του σημαίνει χίλια φύλλα και που εμείς θα το φτιάξουμε με φύλλα σφολιάτας.
Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο φύλλο κι έτσι έχουμε 4 ψημένα κομμάτια σφολιάτας.
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής έχετε δυο επιλογές, η να την φτιάξετε εσείς η να την πάρετε έτοιμη στο φακελάκι για μεγαλύτερη ευκολία, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την χτυπήσετε όπως λέει η οδηγία με γάλα κρύο και να την έχετε στο λεπτό.
Η άλλη επιλογή λέει να βάλετε σε μια κατσαρολίτσα το γάλα 600 γρ, 100 γρ. ζάχαρη, 1 βανίλια, 20 γρ. αλεύρι και 20 γρ. κόρν Φλάουερ, 3 κρόκους αυγών και ένα κομματάκι βούτυρο σαν σπιρτόκουτο για το τέλος.
Τα χτυπάτε όλα μαζί με το σύρμα και τα βάζετε στο μάτι της κουζίνας ανακατεύοντας να μην κολλήσει μέχρι να πήξει, μόλις πήξει ρίχνουμε και το βούτυρο και έτοιμη η κρέμα.
Σ ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για σαντιγί μέχρι να κάνει μύτες, και αναμιγνύουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής που ετοιμάσαμε με την σαντιγί να ενσωματωθούν.
Σ ένα μεγάλο δίσκο η πιατέλα βάζουμε το ένα φύλλο κρούστας και από πάνω στρώνουμε την κρέμα, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και στρώνουμε πάλι κρέμα, μετα σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο και ξαναβάζουμε κρέμα.
Με μια μικρή σπάτουλα στρώνουμε γύρω γύρω την κρέμα έτσι ώστε να μην φαίνονται τα φύλλα.
Το τέταρτο φύλλο το θρυμματίζουμε με τα χέρια μας και ρίχνουμε από πάνω απαλά σαν χιόνι για να καλύψουμε την κρέμα και γύρω γύρω με το χέρι μας για να κολλήσει πάνω στην κρέμα.
Πασπαλίζουμε τέλος άχνη ζάχαρη πάνω από το τριμμένο φύλλο σφολιάτας και έτοιμο το μιλφέιγ, το βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε
Θα χρειαστούμε ένα πακέτο φύλλο σφολιάτας η συσκευασία περιέχει δυο, τόσα μας χρειάζονται, φρέσκο γάλα για να φτιάξουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, επίσης θα χρειαστούμε μια κρέμα γάλακτος μικρή για σαντιγί και άχνη ζάχαρη.Διαδικασία εκτέλεσης συνταγής
Πρώτα βάζουμε σε μια λαμαρίνα που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα το ένα φύλλο σφολιάτας, που θα χαράξουμε στην μέση με το μαχαίρι και μετά μ ένα πιρούνι του κάνουμε τρύπες και το αφήνουμε 20 λεπτά σε 160 βαθμούς στον αέρα.Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο φύλλο κι έτσι έχουμε 4 ψημένα κομμάτια σφολιάτας.
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής έχετε δυο επιλογές, η να την φτιάξετε εσείς η να την πάρετε έτοιμη στο φακελάκι για μεγαλύτερη ευκολία, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την χτυπήσετε όπως λέει η οδηγία με γάλα κρύο και να την έχετε στο λεπτό.
Η άλλη επιλογή λέει να βάλετε σε μια κατσαρολίτσα το γάλα 600 γρ, 100 γρ. ζάχαρη, 1 βανίλια, 20 γρ. αλεύρι και 20 γρ. κόρν Φλάουερ, 3 κρόκους αυγών και ένα κομματάκι βούτυρο σαν σπιρτόκουτο για το τέλος.
Τα χτυπάτε όλα μαζί με το σύρμα και τα βάζετε στο μάτι της κουζίνας ανακατεύοντας να μην κολλήσει μέχρι να πήξει, μόλις πήξει ρίχνουμε και το βούτυρο και έτοιμη η κρέμα.
Σ ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για σαντιγί μέχρι να κάνει μύτες, και αναμιγνύουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής που ετοιμάσαμε με την σαντιγί να ενσωματωθούν.
Σ ένα μεγάλο δίσκο η πιατέλα βάζουμε το ένα φύλλο κρούστας και από πάνω στρώνουμε την κρέμα, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και στρώνουμε πάλι κρέμα, μετα σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο και ξαναβάζουμε κρέμα.
Με μια μικρή σπάτουλα στρώνουμε γύρω γύρω την κρέμα έτσι ώστε να μην φαίνονται τα φύλλα.
Το τέταρτο φύλλο το θρυμματίζουμε με τα χέρια μας και ρίχνουμε από πάνω απαλά σαν χιόνι για να καλύψουμε την κρέμα και γύρω γύρω με το χέρι μας για να κολλήσει πάνω στην κρέμα.
Πασπαλίζουμε τέλος άχνη ζάχαρη πάνω από το τριμμένο φύλλο σφολιάτας και έτοιμο το μιλφέιγ, το βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.