Υλικά για 30 κουραμπιέδες


• 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 300γρ βούτυρο αιγοπρόβειο γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 130γρ. άχνη ζάχαρη
• Χυμό από 1 λεμόνι
• ½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
• 1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 150γρ αμύγδαλα καβουρντισμένα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
• Ανθόνερο
• Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση


Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αποκτήσουν όψη σαντιγί. Μεταφέρουμε το χτυπημένο βούτυρο με την άχνη σε ένα μπόλ και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικα σταδιακά ξεκινώντας από το αλεύρι. Πλάθουμε με το χέρι μέχρι η ζύμη μας να ομογενοποιηθεί.
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC, στον αέρα για 20 λεπτά. Αφού ξεφουρνίσουμε τους κουραμπιέδες μας, τους αφήνουμε να κρυώσουν.Μόλις κρυώσουν ψεκάζουμε με αθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη.

Οι κουραμπιέδες μας είναι έτοιμοι.