Εύκολη σπιτική συνταγή για χοιρινό με σέλερι αυγολέμονο
Δείτε πώς θα το φτιάξετε
Φτάνουμε σιγα σιγα στην λήξη των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς…
Στολίσματα, χρώματα, μουσικές, χαρούμενα παιδικά πρόσωπα, κάλαντα, γλυκά και φαγητά υπερκαταναλωτισμός και υπερτροφία!!!
Τόσο, που πάντα μετά τις γιορτές, δίνουν και παίρνουν τα σχετικά με δίαιτες… «πως θα χάσετε τα κιλά των εορτών»!!!
Δεν πειράζει… είναι κι αυτό μέρος της ζωής μας …με τα καλά του και τα κακά του.
Το φαγητό που θα φτιάξουμε είναι χειμωνιάτικο, αλλά στις γιορτές έχει την τιμητική του, αν όμως ετοιμάσατε μόνο ψητά , να μια ωραία ιδέα
για ν αλλάξετε.
Ας το φτιάξουμε…
Από τον χασάπη μας θα ζητήσουμε χοιρινό για την κατσαρόλα, εγώ συνήθως παίρνω μπούτι και του ζητώ να το τεμαχίσει.
Αφού το πλύνουμε, το βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι και το φέρνουμε βόλτες για να το ροδίσουμε.
Μόλις ροδίσει, το σβήνουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί, το αλατοπιπερώνουμε, του ρίχνουμε λίγο νεράκι ακόμη και το αφήνουμε να βράσει για να μαλακώσει.
Στην χύτρα ταχύτητας που χρησιμοποιώ, θέλει είκοσι λεπτά.
Εν τω μεταξύ, έχουμε πλύνει τα σέλερι και τα έχουμε κόψει με το ψαλίδι της κουζίνας, σε δυο η τρία κομμάτια.
Βάλτε σε μιαν άλλη κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίξτε μέσα τα σέλερι να μαλακώσουν λίγο, μετά τα σουρώνετε, το ζουμί όμως δεν το
πετάμε, το κρατάμε για να το συμπληρώσουμε στο κρέας όταν θα προσθέσουμε τα σέλερι.
Μόλις ολοκληρωθεί το βράσιμο του χοιρινού, ρίχνουμε μέσα και τα σέλερι, φρεσκάρουμε λίγο το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το βράσιμο πλέον με όλα μαζί, αφού το συμπλήρωμα του νερού είπαμε, θα είναι από το ζουμί που κρατήσαμε απ τα σέλινα που βράσαμε.
Αν χρησιμοποιείτε χύτρα, θέλει ακόμα ένα τέταρτο με τα σέλινα μαζί, αν όχι, το αφήνετε να βράσει περίπου μισή ώρα ακόμη.
Θα σας κάνει εντύπωση, αλλά ναι, ούτε κρεμμύδι ούτε φυσικά σκόρδο σ αυτή την συνταγή, αν βάλετε την σκοτώσατε!!
Για το αυγολέμονο, όλες και όλοι ξέρετε πως γίνεται, το μόνο που έχω να σας πω είναι, να είναι ξινούτσικο, του πάει να καταλαβαίνεις την γεύση του λεμονιού, να… γίνεται αρχηγός, εγω βάζω δυο μεγάλα λεμόνια η τρία μικρά και δυο αυγά, ζουμάκι απ το φαγητό και καλό χτύπημα στο μπλέντερ!!
Όταν ετοιμάσετε το αυγολέμονο, θα το ρίξετε στο φαγητό και θα ανακατέψετε κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά και με τέμπο, όχι ανακάτεμα με κουτάλα.
Με το καλό λοιπόν να υποδεχτούμε τον καινούργιο χρόνο.
Καλή χρονιά νάχουμε όλοι και υγεία!!
Στολίσματα, χρώματα, μουσικές, χαρούμενα παιδικά πρόσωπα, κάλαντα, γλυκά και φαγητά υπερκαταναλωτισμός και υπερτροφία!!!
Τόσο, που πάντα μετά τις γιορτές, δίνουν και παίρνουν τα σχετικά με δίαιτες… «πως θα χάσετε τα κιλά των εορτών»!!!
Δεν πειράζει… είναι κι αυτό μέρος της ζωής μας …με τα καλά του και τα κακά του.
Το φαγητό που θα φτιάξουμε είναι χειμωνιάτικο, αλλά στις γιορτές έχει την τιμητική του, αν όμως ετοιμάσατε μόνο ψητά , να μια ωραία ιδέα
για ν αλλάξετε.
Ας το φτιάξουμε…
Από τον χασάπη μας θα ζητήσουμε χοιρινό για την κατσαρόλα, εγώ συνήθως παίρνω μπούτι και του ζητώ να το τεμαχίσει. Αφού το πλύνουμε, το βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι και το φέρνουμε βόλτες για να το ροδίσουμε.
Μόλις ροδίσει, το σβήνουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί, το αλατοπιπερώνουμε, του ρίχνουμε λίγο νεράκι ακόμη και το αφήνουμε να βράσει για να μαλακώσει.
Στην χύτρα ταχύτητας που χρησιμοποιώ, θέλει είκοσι λεπτά.
Εν τω μεταξύ, έχουμε πλύνει τα σέλερι και τα έχουμε κόψει με το ψαλίδι της κουζίνας, σε δυο η τρία κομμάτια.
Βάλτε σε μιαν άλλη κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίξτε μέσα τα σέλερι να μαλακώσουν λίγο, μετά τα σουρώνετε, το ζουμί όμως δεν το
πετάμε, το κρατάμε για να το συμπληρώσουμε στο κρέας όταν θα προσθέσουμε τα σέλερι.
Μόλις ολοκληρωθεί το βράσιμο του χοιρινού, ρίχνουμε μέσα και τα σέλερι, φρεσκάρουμε λίγο το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το βράσιμο πλέον με όλα μαζί, αφού το συμπλήρωμα του νερού είπαμε, θα είναι από το ζουμί που κρατήσαμε απ τα σέλινα που βράσαμε.
Αν χρησιμοποιείτε χύτρα, θέλει ακόμα ένα τέταρτο με τα σέλινα μαζί, αν όχι, το αφήνετε να βράσει περίπου μισή ώρα ακόμη.
Θα σας κάνει εντύπωση, αλλά ναι, ούτε κρεμμύδι ούτε φυσικά σκόρδο σ αυτή την συνταγή, αν βάλετε την σκοτώσατε!!
Για το αυγολέμονο, όλες και όλοι ξέρετε πως γίνεται, το μόνο που έχω να σας πω είναι, να είναι ξινούτσικο, του πάει να καταλαβαίνεις την γεύση του λεμονιού, να… γίνεται αρχηγός, εγω βάζω δυο μεγάλα λεμόνια η τρία μικρά και δυο αυγά, ζουμάκι απ το φαγητό και καλό χτύπημα στο μπλέντερ!!
Όταν ετοιμάσετε το αυγολέμονο, θα το ρίξετε στο φαγητό και θα ανακατέψετε κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά και με τέμπο, όχι ανακάτεμα με κουτάλα.
Με το καλό λοιπόν να υποδεχτούμε τον καινούργιο χρόνο.
Καλή χρονιά νάχουμε όλοι και υγεία!!