Πεντανόστιμο κοτόπουλο κρασάτο με μανιτάρια στη γάστρα
Πώς θα το φτιάξετε
Ένα φαγητό για την Κυριακή που θα μαζέψει την οικογένεια η τους φίλους στο τραπέζι, είναι αυτό που θα σας περιγράψω πιο κάτω.
Επίσης θα χρειαστούμε λίγο κόρν Φλάουερ για να δέσουμε την σάλτσα.
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα χοντροκόβουμε, κόβουμε και τα μανιτάρια φέτες, αλατοπιπερώνουμε κι αυτά και τα βάζουμε στο σκεύος με το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε από πάνω τον διαλυμένο κύβο ζελέ και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
Ρίχνουμε μέσα το κρασί, ένα ποτήρι ακόμα νερό και μισό ποτήρι λάδι, σκεπάζουμε την γάστρα και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για δυο ώρες στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Μετα από δυο ώρες ανοίγουμε το καπάκι κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για να ροδίσει το κοτόπουλο, βρέχοντάς το ανά διαστήματα με το ζουμί του.
Μόλις ροδίσει καλά είναι έτοιμο, τότε βγάζουμε το ζουμί μέσα από την γάστρα μ ένα κουτάλι και το βάζουμε σ ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε μέσα δυο κουταλιές κόρν Φλάουερ και το βάζουμε στην φωτιά για να δέσει, ανακατεύοντας καλά, σε 5 λεπτά είναι έτοιμο.
Αν είναι το ζουμάκι ένα ποτήρι, θα βάλετε δυο κουταλιές κόρν Φλάουερ αν είναι περισσότερο, τρεις.
Το συνοδεύουμε επίσης μ ένα ωραίο άγριο ρύζι και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω την σάλτσα που έχουμε δέσει με το κόρν Φλάουερ.
Μια ωραία πράσινη σαλάτα και κρασάκι, επιβάλλονται.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε
Θα χρειαστούμε ένα κοτόπουλο, η στήθη η μπούτια, ένα πακέτο μανιτάρια, μερικά καρότα, ένα κύβο λαχανικών ζελέ, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, αλατοπίπερο, λίγο θυμάρι και λάδι.Επίσης θα χρειαστούμε λίγο κόρν Φλάουερ για να δέσουμε την σάλτσα.
Βήμα βήμα η εκτέλεση της συνταγής
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε μέσα στο σκεύος που θα το ψήσουμε, το αλατοπιπερώνουμε, διαλύουμε τον κύβο ζελέ σε ζεστό νεράκι και τον αφήνουμε να περιμένει.Καθαρίζουμε τα καρότα και τα χοντροκόβουμε, κόβουμε και τα μανιτάρια φέτες, αλατοπιπερώνουμε κι αυτά και τα βάζουμε στο σκεύος με το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε από πάνω τον διαλυμένο κύβο ζελέ και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
Ρίχνουμε μέσα το κρασί, ένα ποτήρι ακόμα νερό και μισό ποτήρι λάδι, σκεπάζουμε την γάστρα και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για δυο ώρες στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Μετα από δυο ώρες ανοίγουμε το καπάκι κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για να ροδίσει το κοτόπουλο, βρέχοντάς το ανά διαστήματα με το ζουμί του.
Μόλις ροδίσει καλά είναι έτοιμο, τότε βγάζουμε το ζουμί μέσα από την γάστρα μ ένα κουτάλι και το βάζουμε σ ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε μέσα δυο κουταλιές κόρν Φλάουερ και το βάζουμε στην φωτιά για να δέσει, ανακατεύοντας καλά, σε 5 λεπτά είναι έτοιμο.
Αν είναι το ζουμάκι ένα ποτήρι, θα βάλετε δυο κουταλιές κόρν Φλάουερ αν είναι περισσότερο, τρεις.
Το συνοδεύουμε επίσης μ ένα ωραίο άγριο ρύζι και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω την σάλτσα που έχουμε δέσει με το κόρν Φλάουερ.
Μια ωραία πράσινη σαλάτα και κρασάκι, επιβάλλονται.