Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες από σπάλα
1 μέτριο κρεμμύδι σε καρέ
2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
300 γρ. ντοματίνια ολόκληρα
1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
50 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση


Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, ώστε να κάψει καλά, και προσθέτουμε τις μπριζόλες (αν δεν χωράνε όλες μαζί, τις ψήνουμε σε δύο δόσεις μοιράζοντας αντίστοιχα και τα υπόλοιπα υλικά). Τις σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε για άλλα 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Αποσύρουμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και τις βάζουμε σε ένα πιάτο, σκεπασμένες.Βάζουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσουν, «ξύνοντας» με ξύλινη κουτάλα τα πλαϊνά του τηγανιού ώστε να πάρουμε τα νόστιμα γλάσα που έχουν αφήσει οι μπριζόλες στο τηγάνι. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το βαλσαμικό και αλατοπίπερο.

Χαμηλώνουμε στο μέτριο τη φωτιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα ντοματίνια και να βγάλουν τα ζουμιά τους. Προσθέτουμε στο τηγάνι το δυόσμο και τα ζουμιά που θα έχουν βγάλει οι μπριζόλες στο πιάτο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τα ντοματίνια και το ζουμί τους.