Πατατού, η νοστιμιά της Τήνου
Ένα γρήγορο και πάνω απ΄όλα ελαφρύ φαγητό
Υλικά
1 κιλό πατάτες3-4 αυγά
μαιντανός ψιλοκομμένος
τυρί τριμμένο
τριμμένη φρυγανιά
πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε.Tις λιώνουμε με ένα πιρούνι ή τις περνάμε από τον μύλο. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό, τα αυγά, το πιπέρι, το αλάτι, το τριμμένο τυρί της επιλογής σας και λίγη τριμμένη φρυγανιά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά ούτως ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο σφιχτό μείγμα (αν μας βγει αραιό, προσθέτουμε τυρί και φρυγανιά) τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ωσότου ροδίσει.