Υλικά

200 γρ. ζάχαρη
220 γρ. βούτυρο
180 γρ. αλεύρι
8 γρ. μαγιά σε σκόνη
125 γρ. αμύγαδαλο σκόνη
4 αυγά
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 ° C. Λιώνουμε το βούτυρο. Βουτυρώνουμε τη φόρμα. Χωρίζουμε τ’ ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει άσπρο και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Προσθέτουμε το ζεστό λιωμένο βούτυρο, τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αλεύρι, τη μαγιά (την έχουμε διαλύσει σ’ ένα κ.σ. χλιαρό νερό), το μέλι και τη κανέλα. Ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε απαλά μέσα στο μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε το κέικ σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει.