Συνταγή και μυστικά για μια παραλλαγή του λουκουμά
Για να θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια, να γλυκαθείτε και να νομίζετε ότι τρώτε λουκουμάδες, αλλά χωρίς την βαβούρα τους…
Αν πεθυμήσατε τους λουκουμάδες, αν έχετε μια υπογλυκαιμία, φτιάξτε σε δέκα λεπτά μερικές τηγανίτες, για να θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια, να γλυκαθείτε και να νομίζετε ότι τρώτε λουκουμάδες, αλλά χωρίς την βαβούρα τους…
Θα βάλετε σ ένα μπολ, μια κούπα αλεύρι, μια κούπα γάλα, δυο κουταλιές της σούπας ζάχαρη και θα τα ανακατέψετε καλά καλά για να γίνει ένας λείος χυλός.
Βάλτε στην φωτιά το τηγάνι με μπόλικο λάδι η καλαμποκέλαιο αν σας αρέσει και μόλις κάψει, ρίχνετε κουταλιά κουταλιά μέσα στο λάδι τον χυλό κι αυτές γίνονται στρογγυλές, τις γυρίζετε δυο φορές, να ροδίσουν, τις βάζετε σε απορροφητικό χαρτί πρώτα να βγάλουν τα λάδια τους και μετά, τις βάζετε σ ένα πιάτο, τους ρίχνετε μέλι και κανέλα και απολαύστε τες, επίσης σερβίρονται με άχνη ζάχαρη και χοντροκομμένα καρύδια.
Την ώρα που θα ψήνετε μοσχοβολάει ο τόπος….
Θα βάλετε σ ένα μπολ, μια κούπα αλεύρι, μια κούπα γάλα, δυο κουταλιές της σούπας ζάχαρη και θα τα ανακατέψετε καλά καλά για να γίνει ένας λείος χυλός.
Βάλτε στην φωτιά το τηγάνι με μπόλικο λάδι η καλαμποκέλαιο αν σας αρέσει και μόλις κάψει, ρίχνετε κουταλιά κουταλιά μέσα στο λάδι τον χυλό κι αυτές γίνονται στρογγυλές, τις γυρίζετε δυο φορές, να ροδίσουν, τις βάζετε σε απορροφητικό χαρτί πρώτα να βγάλουν τα λάδια τους και μετά, τις βάζετε σ ένα πιάτο, τους ρίχνετε μέλι και κανέλα και απολαύστε τες, επίσης σερβίρονται με άχνη ζάχαρη και χοντροκομμένα καρύδια.
Την ώρα που θα ψήνετε μοσχοβολάει ο τόπος….