Υλικά


500 γρ. πέννες
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
5 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
400 γρ. γαρίδες ωμές καθαρισμένες
1 ματσάκι φύλλα ρόκας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200 γρ.αρακάς
Ξύσμα και χυμός 1 λεμονιού

Εκτέλεση


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέτετε τον αρακά και τις γαρίδες και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά ανακατεύοντας μερικές φορές, ώσπου να πάρουν οι γαρίδες ροζ χρώμα. Σουρώνετε τα ζυμαρικά, τα ανακατεύετε με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύετε με τις γαρίδες. Προσθέτετε το τυρί κρέμα, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και τη ρόκα. Ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.