Υλικά

1 μεγάλη μελιτζάνα (φλάσκα)
300 γρ. αμπελόφυλλα
3/4 κούπας ρύζι
2-3 ξερά ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
2 κούπες ψιλοκομμένες ντομάτες
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
2 κουτ. σούπας ρίγανη
2 κουτ. σούπας δυόσμος
1 κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση


Σοτάρουμε την μελιτζάνα, αφού την έχουμε πρώτα καθαρίσει από τα σπόρια και την έχουμε ψιλοκόψει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να απορροφήσουν το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά, το σκόρδο, το λεμόνι και μαγειρεύουμε με ένα ποτήρι νερό ώσπου να ετοιμαστεί η μελιτζάνα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Τυλίγουμε σφιχτά τα ντολμαδάκια, τα βάζουμε σε ένα πυρέξ, περιχύνουμε τη ντομάτα και λίγο νερό και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.