Φτιάξτε την καλύτερη σπιτική μαρμέλαδα για τα πρωινά της άνοιξης
Δείτε πως θα την φτιάξετε
Μυρωδάτη, εύγευστη, μια ξεχωριστή μαρμελάδα…
Τα υλικά που θα χρειαστείτε
Για να την φτιάξουμε θα χρειαστούμε τα μανταρίνια μας, ζάχαρη, νερό, ας βάλουμε και τις ποσότητες, ενάμιση κιλό μανταρίνια,800 γραμμάρια ζάχαρη αν είναι γλυκά και ένα κιλό αν είναι λίγο ξινά, το νερό θα το αποφασίσουμε στο τέλος.
Αρχικά κόβουμε πάνω και κάτω τα καπελάκια τους και τα βάζουμε όπως είναι μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν, μόλις πάρουν βράσιμο τα αφήνουμε πέντε λεπτά, μετα αδειάζουμε το νερό, βάζουμε καινούργιο και επαναλαμβάνουμε τρεις φορές σύνολο την διαδικασία, από το τελευταίο νερό κρατάμε τρία τέσσερα ποτήρια γιατί θα τα χρειαστούμε.
Όταν τελειώσουμε τα αφήνουμε σ ένα σκεύος να κρυώσουν, για να τα καθαρίσουμε ως εξής, βγάζουμε την σάρκα και την βάζουμε σ ένα σουρωτήρι με μια λεκανίτσα από κάτω να μας περιμένει, τις φλούδες σε μια άλλη, ξεκινάμε λοιπόν με τις φλούδες, δηλαδή τις κόβουμε με το χέρι η το ψαλίδι σε μικρότερα κομμάτια και τις βάζουμε λίγες λίγες στο μούλτι μαζί με νεράκι απ αυτό που κρατήσαμε, να γίνουν πολτός, ας έχει και κομματάκια από την φλούδα που δεν έλιωσαν, τα θέλουμε έτσι, δίνουν ξεχωριστή επίγευση.
Πάμε τώρα στην σάρκα, όπως είναι βρασμένη και μαλακή την ζουλάμε με το χέρι μας να βγάλει όλα τα υγρά της, ζουλάμε και στύβουμε, ζουλάμε και στύβουμε, όταν στεγνώνει, ρίχνουμε λίγο από το νεράκι που κρατήσαμε και ξαναζουλάμε, αυτό το κάνουμε δυο τρεις φορές, μέχρι που μέσα στο σουρωτήρι να μείνουν οι ίνες, οι νεύρες και τα κουκούτσια του μανταρινιού, όλα τα άλλα τα χρήσιμα, είναι ήδη από κάτω στην λεκανίτσα.
Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα μας το υλικό απ την σάρκα, τις φλούδεςπου έχουμε κάνει πολτόκαι ρίχνουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμεκαλά και αφήνουμε κάποιες ώρες να ηρεμήσουν και να μαλακώσει η ζάχαρη, αν είναι πολύ πηχτό ρίχνουμε λίγο νεράκι απ αυτό που κρατήσαμε, για να βοηθήσουμε να βράσει μαλακά.
Αμέσως μετα ανάβουμε το μάτι στην μεγάλη θερμοκρασία και αφήνουμε πέντε λεπτά να βράσει, μετά τα πέντε λεπτά, χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει η μαρμελάδα μέχρι να δέσει και να είναι πυκνόρρευστη, αλλά όχι σφιχτή, να ρέει, την αφήνετε να κρυώσει λίγο και την αποθηκεύετε σε καθαρά γυάλινα βάζα.
Η μυρωδιά που βγαίνει όταν ανοίξετε το βάζο σας και η γεύση που αφήνει στο στόμα είναι μοναδικές.
Καλή επιτυχία!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε
Για να την φτιάξουμε θα χρειαστούμε τα μανταρίνια μας, ζάχαρη, νερό, ας βάλουμε και τις ποσότητες, ενάμιση κιλό μανταρίνια,800 γραμμάρια ζάχαρη αν είναι γλυκά και ένα κιλό αν είναι λίγο ξινά, το νερό θα το αποφασίσουμε στο τέλος.Αρχικά κόβουμε πάνω και κάτω τα καπελάκια τους και τα βάζουμε όπως είναι μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν, μόλις πάρουν βράσιμο τα αφήνουμε πέντε λεπτά, μετα αδειάζουμε το νερό, βάζουμε καινούργιο και επαναλαμβάνουμε τρεις φορές σύνολο την διαδικασία, από το τελευταίο νερό κρατάμε τρία τέσσερα ποτήρια γιατί θα τα χρειαστούμε.
Όταν τελειώσουμε τα αφήνουμε σ ένα σκεύος να κρυώσουν, για να τα καθαρίσουμε ως εξής, βγάζουμε την σάρκα και την βάζουμε σ ένα σουρωτήρι με μια λεκανίτσα από κάτω να μας περιμένει, τις φλούδες σε μια άλλη, ξεκινάμε λοιπόν με τις φλούδες, δηλαδή τις κόβουμε με το χέρι η το ψαλίδι σε μικρότερα κομμάτια και τις βάζουμε λίγες λίγες στο μούλτι μαζί με νεράκι απ αυτό που κρατήσαμε, να γίνουν πολτός, ας έχει και κομματάκια από την φλούδα που δεν έλιωσαν, τα θέλουμε έτσι, δίνουν ξεχωριστή επίγευση.
Πάμε τώρα στην σάρκα, όπως είναι βρασμένη και μαλακή την ζουλάμε με το χέρι μας να βγάλει όλα τα υγρά της, ζουλάμε και στύβουμε, ζουλάμε και στύβουμε, όταν στεγνώνει, ρίχνουμε λίγο από το νεράκι που κρατήσαμε και ξαναζουλάμε, αυτό το κάνουμε δυο τρεις φορές, μέχρι που μέσα στο σουρωτήρι να μείνουν οι ίνες, οι νεύρες και τα κουκούτσια του μανταρινιού, όλα τα άλλα τα χρήσιμα, είναι ήδη από κάτω στην λεκανίτσα.
Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα μας το υλικό απ την σάρκα, τις φλούδεςπου έχουμε κάνει πολτόκαι ρίχνουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμεκαλά και αφήνουμε κάποιες ώρες να ηρεμήσουν και να μαλακώσει η ζάχαρη, αν είναι πολύ πηχτό ρίχνουμε λίγο νεράκι απ αυτό που κρατήσαμε, για να βοηθήσουμε να βράσει μαλακά.
Αμέσως μετα ανάβουμε το μάτι στην μεγάλη θερμοκρασία και αφήνουμε πέντε λεπτά να βράσει, μετά τα πέντε λεπτά, χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει η μαρμελάδα μέχρι να δέσει και να είναι πυκνόρρευστη, αλλά όχι σφιχτή, να ρέει, την αφήνετε να κρυώσει λίγο και την αποθηκεύετε σε καθαρά γυάλινα βάζα.
Η μυρωδιά που βγαίνει όταν ανοίξετε το βάζο σας και η γεύση που αφήνει στο στόμα είναι μοναδικές.
Καλή επιτυχία!