Υλικά για 6 άτομα

1 κιλό σαρδέλες καλά καθαρισμένες
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
ψιλοκομμένο μαϊντανό
νερό όσο χρειαστεί
αλάτι, ρίγανη
μαύρο & κόκκινο πιπέρι

Για τη σκορδαλιά:
800γραμμ. πατάτες βρασμένες ξεφλουδισμένες & κομμένες σε φέτες
7 σκελίδες σκόρδο κοπανημένες σε γουδί
5 κουτ. σουπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη σάλτσα:
χυμός λεμονιού από 3 λεμόνια
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα

Εκτέλεση


Ετοιμάζετε τη σκορδαλιά. Αλέθετε τις πατάτες στο μύλο και τις αδειάζετε σ’ ένα μπολάκι, μαζί με το σκόρδο που έχετε κοπανήσει από πριν. Προσθέτετε λίγο νερό, ανακατεύετε απαλά και στη συνέχεια ρίχνετε μέσα ελαιόλαδο και όσο ανακατεύετε προσθέτετε το ξύδι και 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι.