Υλικά

1 κιλό πατάτες
1/2 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μάραθο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
4 ντομάτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο και 6 κουτ. της σούπας για τη σάλτσα
λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη σάλτσα μας. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες. Έπειτα τις περνάμε από τον τρίφτη και τις βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι μαζί με το λάδι και τη ζάχαρη να σιγοβράσουν.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 10 λεπτά. Τις βγάζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τις ρίχνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα. Πλένουμε και στραγγίζουμε το σπανάκι. Το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε επίσης στην κατσαρόλα. Το ίδιο κάνουμε με το κρεμμυδάκι και τα μυρωδικά, τη σάλτσα ντομάτας και το λάδι.

Προσθέτουμε και λίγο νεράκι, ανακατεύουμε και βάζουμε το φαγητό μας να βράσει σε σιγανή φωτιά. Σβήνετε όταν δείτε τις πατάτες να μελώνουν και να μένει το φαγητό με τη σάλτσα του.