Υλικά

1 κιλό μπακαλιάρο παστό, σε μεγάλα κομμάτια
25 πάτατες baby, κομμένες στη μέση
2 μεγάλα καρότα, σε κομμάτια 3εκ.
4 μπαστούνια σέλερι, σε κομμάτια 3εκ.
3 φλιτζάνια ντοματίνια ολόκληρα
30 κρεμμυδάκια πέρλες ολόκληρα
¾ φλιτζανιού ελιές μαύρες ολόκληρες, χωρίς κουκούτσι
1½ φλιτζάνα ντομάτα κονκασέ
2/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
2 κουτ. σούπας κάππαρη
4 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο
6-7 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Ξαρμυρίζετε τον μπακαλιάρο για 24 ώρες. Συγκεκριμένα βάζετε τον μπακαλιάρο σε ένα μπολ με νερό, το οποίο αλλάζετε ανά 6 ώρες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150οC. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε πολύ καλά.

Σε μία γάστρα βάζετε τη μισή ποσότητα από τα λαχανικά, από πάνω βάζετε τον μπακαλιάρο και τέλος τα υπόλοιπα λαχανικά, έτσι ώστε να τον σκεπάσουν. Mαγειρεύετε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες.