Υλικά


1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη πιπεριά
Μπέικον ή λουκάνικο
κοτόπουλο ή άλλο κρέας σε κύβους κομμένο
πατάτες τηγανιτές αν θέλετε
τυρί που λυώνει 1 φλυτζάνι
1/2 φίτζάνι κρεμμύδι- πιπεριές
1 κ.γ. ξηρό δενδρολίβανο
6 αυγά
λίγο λάδι ή βούτυρο
1/2 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. πιπέρι και 1/4 κ.γ. πάπρικα

Εκτέλεση


Σοτάρετε τα συστατικά: Τηγανίστε πρώτα τα λουκάνικα ή το κρέας σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Μαγειρέψτε τα λαχανικά με λίγο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αρχής γενομένης από τα λαχανικά – τα κρεμμύδια και τις πατάτες – και στο τέλος βάλτε τις κόκκινες πιπεριές, μέχρι να ψηθούν καλά. Στη συνέχεια, οποιοδήποτε κρέας ή τόφου ή λουκάνικο.

Προσθέστε στο τέλος ό,τι καρυκεύματα θέλετε, μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Βάλτε στο ταψί, και προσθέστε από πάνω τα χτυπημένα αυγά.

Προσθέστε το τυρί.

Ψήστε τη φριτάτα: Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε μέχρι να γίνουν τα αυγά, 8 – 10 λεπτά. Για να ελέγξετε, κόψτε μια μικρή σχισμή στο κέντρο της φριτάτας. Αν τα αυγά είναι ωμά ψήστε για άλλα λίγα λεπτά.