Σαρδέλες με σάλτσα λεμονιού
Είναι ψάρια από τα πλουσιότερα σε ω3 λιπαρά
Υλικά
για 6 άτομα
1 κιλό σαρδέλες καλά καθαρισμένες
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
ψιλοκομμένο μαϊντανό
νερό όσο χρειαστεί
αλάτι
ρίγανη
μαύρο & κόκκινο πιπέρι
Για τη σάλτσα:
χυμός 3 λεμονιών
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σ’ ένα μπόλ, ανακατεύετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις 5 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο. Ανοίγετε στη μέση τις σαρδέλες, αφαιρείτε τη ραχοκοκκαλιά τους, τις γεμίζετε με το μείγμα μαιντανού και τις ενώνετε ξανά. Επαναλαμβάνετε με όσες σαρδέλες θέλετε.
Τις πασπαλίζετε και από τις δυο πλευρές με ρίγανη, αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι. Λαδώνετε μια σχάρα και τις ψήνετε και από τις δυο πλευρές. Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Αναμιγνύετε το χυμό λεμονιού,το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και τα χτυπάτε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν μία ομοιογενής πηχτή σάλτσα.
Όταν είναι έτοιμες, τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα και περιχύνετε με τη σάλτσα.