Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη στο μίξερ για 3 – 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ταχίνι, τον χυμό και τα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο – λίγο. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο χυλό τα αλεσμένα καρύδια, το σουσάμι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αλείφουμε τη φόρμα με ελαιόλαδο και την αλευρώνουμε. Απλώνουμε το μίγμα του κέικ στη φόρμα και ακουμπάμε στην επιφάνειά του τα κομμάτια από τα μήλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά.