Κερασόπιτα με αμύγδαλο
Ένα άκρως καλοκαιρινό γλυκό
Υλικά
500 γρ. κεράσια (χωρίς κουκούτσια)1½ κ.σ. κονιάκ
1/3 φλ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου
1½ κ.σ. βούτυρο
1/2 φλ. γάλα φρέσκο
2/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλ. ζάχαρη
2 κ.σ. (επιπλέον) ζάχαρη
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
3 αυγά μεγάλα
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Για τη σάλτσα κεράσι
1½ φλ. κεράσια (χωρίς κουκούτσια)
3 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη
1 κ.γλ. κονιάκ
Εκτέλεση
Bάζουμε σε μπολ τα κεράσια και τα περιχύνουμε με το κονιάκ. Τα ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κρέμα, το γάλα, τα αυγά, το αλάτι. Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για 3΄-4΄ να γίνουν σαν αραιός χυλός, όπως αυτός της κρέπας.