Υλικά


1 συσκευασία (500γρ.) λαζάνια με αβγό που δεν χρειάζονται βράσιμο,
½ κιλό κιμά
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 μεγάλες τριμμένες ντομάτες
3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε τετραγωνάκια
3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε τετραγωνάκια
1 καρότο τριμμένο
2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
½ κουταλάκι ζάχαρη
½ φλ. κοχλαστό νερό
1 φλιτζανάκι άσπρο κρασί
¾ φλ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
250ml κρέμα γάλακτος
1 ½ κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση


Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, προσθέτετε τον κιμά και όταν ασπρίσει, βάζετε τις πιπεριές, το καρότο και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί. Βράζετε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ακολούθως, ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, το νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζετε για ακόμα 4-5 λεπτά. Μετά βάζετε ένα σουρωτήρι σε ένα μπολ (για να κρατήσετε τα υγρά) και ρίχνετε μέσα τον κιμά να στραγγίσει εντελώς. Βάζετε τον στραγγισμένο κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε το 1 φλιτζάνι παρμεζάνα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνετε το ½ φλ. χυμό ντομάτας και καλύπτετε όλη την επιφάνειά του. Κατόπιν, κάνετε τρεις στρώσεις με φύλλα από λαζάνια και δυο στρώσεις από τον κιμά. Δηλαδή, απλώνετε το 1/3 των φύλλων από τα λαζάνια πάνω από την ντομάτα και στρώνετε το 1/3 της γέμισης σε όλη την επιφάνεια. Απλώνετε άλλη μια στρώση φύλλα από λαζάνια και ρίχνετε τον υπόλοιπο κιμά και τελειώνετε με τα υπόλοιπα φύλλα. Περιχύνετε τα λαζάνια με τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας, με τα υγρά που κρατήσατε από τη γέμιση, την κρέμα γάλακτος και σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, το ξεσκεπάζετε και σκορπάτε στην επιφάνεια την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ξαναβάζετε το φαγητό στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και ροδίσουν τα λαζάνια.